En liten påminner til de som sliter med å komme seg inn på Alstad for tiden:

Vi er nå inne i 2. halvdel av året, og de som hadde halvårskort for våren må betale for høsten(/2. halvår) for fortsatt tilgang. Lenke til betaling

NKF har kommet med en uttalelse om Via Ferrata:

 

Styret i NKF har hatt en grundig gjennomgang av spørsmålet om Via Ferrata i Norske fjell.

NKF ønsker å fremme bratt friluftsliv med minst mulig inngripen i naturen. Selv i et fjellrikt land som Norge kan attraktive naturområder komme under press og bli et knapphetsgode.

Styret har besluttet at NKF ikke kan anbefale videre utbygging av slike anlegg. I lenkene nedenfor finner dere både selve styrevedtaket og en pressemelding om dette.

 

Les hele uttalelsen, styrevedtak og pressemelding hos NKF:

http://klatring.no/Hjem/Nyhetsarkivallekategorier/tabid/4605/articleType/ArticleView/articleId/7800/NKF-og-Via-Ferrata.aspx

Bodø klatreklubb har tatt i bruk Minidrett!

Det betyr at følgende må gjøres for å melde seg inn i klubben: 

Medlemskap i klubben skal søkes via MinIdrett. Dersom du ikke har konto i MinIdrett fra før av må denne opprettes("ny bruker" i høyre hjørne). I MinIdrett søkes medlemskap ved å trykke på "Medlemskap" -> "Finn ny klubb"(Søk etter Bodø Klatreklubb) -> Huk av Bodø Klatreklubb i boksen til høyre og "Send søknad". Søknaden vil bli behandlet fortløpende og du vil få faktura på epost.  

Hvis du har problemer, ber vi deg om å ta en titt på idrettsforbundet sine hjelpesider :)

Etter forskjellige innspill på facebook om løse hengere og bolter på klatrefelt ute, har jeg kjøpt inn fastnøkkel og hurtiglim. Disse ligger på Alstad på utstyrsrommet, en liten boks med grønt lokk. Du kan gjerne ta med en slik boks ut til de forskjellige klatrefeltene og poste et bilde på facebook som viser hvor du har lagt boksen. Husk: Når du strammer en løs mutter, må den ikke strammes for mye.

Videre mener styret følgende om ansvarforhold på klatrefelt ute:

  • Klatring er en risikoaktivitet som du utøver på eget ansvar.
  • Du påtar deg det fulle ansvaret for egen aktivitet, og for at du har de kunnskaper og ferdigheter som er nødvendige for å utøve denne på en trygg måte.
  • Utendørs klatrefelt er ikke innenfor klubbens ansvarsområde og blir derfor ikke vedlikeholdt etter samme standarder som klubbens innendørs klatreanlegg.
  • Du er dermed selv ansvarlig for at bolter, hengere og annet fastmontert utstyr utendørs er i forsvarlig stand og gir tilstrekkelig sikkerhet, samt at du har kompetansen til å kunne vurdere dette.

Sveinung Råheim har oppdatert delen av Polarsirkelklatring som omfatter Bodø-området med både nye ruter oghelt nye klatrefelt (nye siden 2006 ihvertfall). Som om dette ikke var nok er herligheta gjort tilgjengelig som gratis nedlasting fra hans hjemmeside http://isklatring.no/.

Klubbkalender

No events

Bodø klatreklubb på facebook

Login

Min idrett